Foto„Wielbiąc Pana świętujmy jubileusz dwudziestopięciolecia naszej parafii” - tymi słowami Generał Zakonu Michalitów ksiądz Kazimierz Radzik rozpoczął kazanie w niedzielę 19 lipca w czasie uroczystej mszy odpustowej. Dokonał też poświęcenia nowej kopii figury Matki Boskiej Fatimskiej i korony do uwieńczenia figury nawiedzającej domy mieszkańców. Przypomniał pierwszych kustoszy sanktuarium, księdza Stanisława Pasionka i księdza Ryszarda Żurada, spoczywających na góreckim cmentarzu. Znakiem pokoju były gołębie, które wzbiły się w niebo spod stopni ołtarza na zakończenie mszy.

Uroczystości odpustowe odbywają się co roku w Górkach w okolicach przypadającego na 16 lipca święta Matki Boskiej Szkaplerznej patronki parafii. Gromadzą liczne rzesze wiernych, są też tradycyjnym czasem zabawy dla dzieci, które przyciąga wesołe miasteczko i stragany. Również starsi i młodzież znajdą coś dla siebie: zawody sportowe, pokaz sztucznych ogni i zabawę. Dzięki staraniom kustosza sanktuarium księdza doktora Pawła Nowogórskiego święto parafii przebiega radośnie i uroczyście bez względu na pogodę .