fotoNa 18 lipca zaplanowane zostało robocze posiedzenie Zarządu Powiatowego PSL . Jako goście honorowi przybyli Marszałek Województwa Mazowieckiego Adam Struzik i nowo powołany Poseł na Sejm RP Krzysztof Borkowski. Tematyką posiedzenia była analiza wyników wyborczych do Parlamentu Europejskiego, aktualna sytuacja społeczno-polityczna w kraju i powiecie, prace samorządu wojewódzkiego i powiatowego, przygotowania do Święta Wojska Polskiego i Czynu Chłopskiego oraz różne problemy nurtujące członków naszego Zarządu. Prawie godzinne wystąpienie Marszałka i licznie zadawane pytania spowodowały, że został żegnany długimi oklaskami. Za dużą pomoc dla powiatu i struktur PSL został wręczony Panu Struzikowi pamiątkowy obraz, aby stale przypominał nasze przepiękne regiony.

Krzysztof Borkowski mówił o problemach koalicji Rządowej PO – PSL, ostatnich głosowaniach w Sejmie oraz organizacji Biura Poselskiego w Garwolinie. Ciekawe wystąpienia, ożywiona dyskusja spowodowała, że pomimo upływającego czasu sala była stale pełna delegatów. Osoby zainteresowane szczegółową problematyką spotkania zapraszamy do biura PSL przy ulicy Staszica 10 w Garwolinie.