fotoW piątek 10 lipca po śniadaniu wszyscy uczestnicy IV Przystanku PaT rozjechali się do swoich miejscowości. Wyjeżdżając zabrali ze sobą wrażenia, przemyślenia, przekonanie o tym, że uczestniczyli w czymś ważnym. Organizatorzy kończąc IV Przystanek rozpoczęli już przygotowania do następnego, który za rok, w innym miejscu, będzie nawoływał do działań profilaktycznych przeciw uzależnieniom i przemocy.

Dla powiatu garwolińskiego Przystanek PaT ma podwójne znaczenie: trwające cały tydzień Dni Powiatu połączone z profilaktyką, bez alkoholu, przemocy, pełne różnorodnych, odmiennych niż zwykle doznań artystycznych.

Na podsumowanie Przystanku przyjechali znamienici goście: Wicepremier i Minister MSWiA Grzegorz Schetyna, Komendant Główny Policji Andrzej Matejuk, Wojewoda Mazowiecki Jacek Kozłowski, Rzecznik Praw Dziecka Marek Michalak. Obecni byli także starostowie z ościennych powiatów, burmistrzowie i wójtowie oraz radni powiatowi i gminni z naszego terenu.

Niech jako wspomnienie pozostanie wspaniały koncert piosenki poetyckiej w wykonaniu Jarosława Chojnackiego. Przyciągnął on nie tylko uczestników PaT-u ale też wielu mieszkańców powiatu.