Charytatywny koncert „Gramy dla Hospicjów” ocieplił jesienne popołudnie w niedzielę 11 października. Był częścią Ogólnopolskiej Kampanii „Hospicjum to też życie” i jednym z wielu „Voice for Hospites” na całym świecie. W sali kinowej Centrum Sportu i Kultury w Garwolinie śpiewał i tańczył Dziecięcy Zespół Wokalny GONG oraz śmieszył, bawił i zmuszał do refleksji Kabaret JURKI.

Młodzi wolontariusze ze szkół w Garwolinie, Miętnem i Woli Władysławowskiej, ubrani w żółte koszulki i czapeczki, zbierali datki do puszek na rzecz Hospicjum św. Patryka w Otwocku. Organizatorkom koncertu, pani Angelice Wojtasiewicz i pani Małgorzacie Szwed, należą się podziękowania za ogromne zaangażowanie w pracę na rzecz ludzi potrzebujących. Cieszy nas fakt, że otwocka placówka rozszerzyła swoja działalność na teren naszego powiatu.

Dziękujemy wszystkim, którzy pomimo niepogody, przybyli na koncert i przyjemnie spędzili czas. Wśród obecnych był radny powiatowy Dariusz Owczarczyk z całą rodziną, burmistrz Tadeusz Mikulski i wójt Tomasz Łysiak. Media lokalne reprezentował redaktor Waldemar Jaroń z Katolickiego Radia „Podlasie” oraz Przemysław Makulec z portalu egarwolin.

Działalność i zaangażowanie wolontariuszy działających na rzecz Hospicjum zasługuje na szersze poparcie społeczeństwa powiatu garwolińskiego.