Błąd

Błąd krytyczny rozszerzenia [sigplus]: Dla folderu galerii obrazów 04_09_2009_fatimskie oczekiwana jest względna ścieżka do folderu startowego określonego w konfiguracji rozszerzenia w zapleczu systemu Joomla!.

W pierwszą sobotę października w Sanktuarium Matki Bożej Szkaplerznej w Górkach odbyło się ostatnie w tym roku nabożeństwo Fatimskie. Już od wczesnych godz. popołudniowych do Sanktuarium zaczęli przyjeżdżać wierni. Pomimo wieczornego chłodu na placu przed ołtarzem polowym było kilka tysięcy pielgrzymów. Oprawę mszy z racji nadchodzącego święta Hubertusa, przygotowali leśnicy i myśliwi. Z prośbą o odprawienie mszy św. w ich intencji wystąpił Nadleśniczy Garwolina Jan Karwowski. Były poczty sztandarowe kół łowieckich, hejnaliści myśliwscy oraz przepiękne, historyczne stroje łowczych.

Mszy świętej przewodniczył Jego Ekscelencja ks. biskup diecezji Częstochowskiej Antoni Długosz, który został powitany ogromnymi brawami. Jego homilia dotarła do wszystkich wiernych. Mówił o ulubionym pisarzu Dostojewskim, o dzieciach Fatimskich oraz o miłości i prawdziwym poświęceniu się dla dobra dzieci, gdyż one są przyszłością kościoła i narodu polskiego. W czasie swej nauki zaśpiewał pieśń, którą wspólnie z dziećmi śpiewa w programie telewizyjnym „Ziarno”. Wierni za tak piękną homilię podziękowali brawami. Na znak pokoju zostały wypuszczone bażanty.

Wszyscy wierni zostali zaproszeni na następne uroczystości FATIMSKI E które odbędą się w Górkach 1 mają 2010 o godz. 1900.

{gallery}04_09_2009_fatimskie{/gallery}