Błąd

Błąd krytyczny rozszerzenia [sigplus]: Dla folderu galerii obrazów 03082009-powstanie oczekiwana jest względna ścieżka do folderu startowego określonego w konfiguracji rozszerzenia w zapleczu systemu Joomla!.

FotoW 65 rocznicę wybuchu Powstania Warszawskiego mieszkańcy Garwolina zgromadzili się pod pomnikiem poświęconym Żołnierzom Armii Krajowej Obwodu "Gołąb" by uczcić pamięć Bohaterskich Powstańców Warszawskich Obrońców Warszawy - Obrońców Polski. Pamięć po tym heroicznym zrywie wolnościowym o godz 17-tej rozpoczęło wycie syren, odśpiewanie Hymnu Narodowego oraz wspomnienie wydarzeń sprzed 65 lat.

W uroczystości wzięli udział: Kombatanci, Żołnierze Armii Krajowej, Proboszcz Parafii Przemienienia Pańskiego w Garwolinie, przedstawiciel Starostwa Powiatowego w Garwolinie Sekretarz Jerzy Piesio, Burmistrz Miasta Garwolin Tadeusz Mikulski, Przedstawiciele Wojskowej Komendy Uzupełnień w Garwolinie, Komendant Powiatowej Komendy Policji w Garwolinie Marek Świszcz, Komendant Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Garwolinie Dariusz Sadkowski, Asystent Pani Poseł Stanisławy Prządka Dariusz Makulec, Poczty Sztandarowe: Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. Tadeusza Kościuszki , Liceum Katolickie oraz mieszkańcy Garwolina.

{gallery}03082009-powstanie{/gallery}