Zmiany w PSL. Gratulacje dla Władysława Kosiniaka Kamysza.

W sobotę Rada Naczelna PSL podjęła bardzo ważne decyzje. Prezes Janusz Piechociński podał się do dymisji, na jego miejsce... ustępujący Prezes zgłosił Władysława Kosiniaka – Kamysza, człowieka z młodszego pokolenia, ale mającego już dobre doświadczenie w pracy parlamentarnej i rządowej. Lekarz z tytułem doktora, społecznik, współtwórca Forum Młodych Ludowców. Wiele razy z nim rozmawiałem. Zawsze otwarty, merytoryczny, bardzo pracowity, a przy tym kulturalny, ale gdy zachodzi taka potrzeba stanowczy.

PSL jest pierwszą partią, która bardzo szybko podjęła decyzje powyborcze. Wyciągnęła wnioski, otworzyła się jeszcze bardziej na ludzi młodych, na mieszkańców miast. Już te wybory pokazały, że spora grupa wyborców to mieszkańcy wsi i miast nie związani z rolnictwem, że ludowy nie oznacza wiejski, tylko powszechny, społeczny. Gratulujemy nowemu Prezesowi. Dziękujemy za trud pracy kol. Januszowi Piechocińskiemu. Poprowadzenie kampanii w tym okresie wymagało wiele wysiłku.

Zdj. Anna Tarkowska