Już po raz drugi w tym miesiącu obradował Zarząd Powiatowy PLS.

Głównym tematem były zbliżające się wybory do parlamentu a w szczególności udział powiatowych struktur ludowców. Tym razem przyjechał do nas Poseł na Sejm RP, kolega Krzysztof Borkowski. Przybliżył nam stan aktualnych prac sejmu oraz udział klubu PSL. Bardzo nas ucieszyła informacja o przyjęciu ustawy o obrocie ziemią rolną. Chociaż jak zauważył kolega Poseł, jest to trudna ustawa, gdyż musi uwzględnić zróżnicowanie gospodarstw rolnych pod względem obszaru oraz chęci powiększania swojej produkcji, to dobrze, że w końcu po wielu latach pod wpływem nacisku PSL została przegłosowana.  Łatwiej jest  poprawić jej mankamenty czy dostosować  do aktualnych potrzeb niż zaczynać proces jej uchwalania. Chociaż słychać głosy opozycji, że nie jest zadowolona z jej kształtu, to prawie wszyscy posłowie za nią zagłosowali. Zarząd Powiatowy podtrzymał swoje poparcie dla osób, które będą startować z list PSL do Sejmu i Senatu.  Dyskutowano również o aktualnych problemach dotyczących naszego kraju, stronnictwa a także powiatu.