Za nami wybory. W powiecie garwoliński bardzo udane dla Polskiego Stronnictwa Ludowego.

Od 2002 roku systematycznie zwiększamy ilość radnych powiatowych. W II kadencji odrodzonego samorządu powiatowego mieliśmy tylko jednego radnego – Tomasza Połaczańskiego. W III kadencji było już czterech, w IV sześciu a w obecnej mamy dziesięciu radnych. Najwięcej w powiecie, najwięcej w historii PSL na naszej Ziemi Garwolińskiej. Jest to zasługa wszystkich osób, które startowały z naszej listy. Każdy dołożył swoją cegiełkę, bez tego daru nie mielibyśmy takiego wyniku. Do Rady Powiatu z naszej listy weszli:
Marcin Kobus, Marek Chciałowski, Dariusz Owczarczyk, Tomasz Połoczański, Józef Tomala, Paweł Dziubak, Janusz Zaczek, Mirosław Pyra, Krystian Kania, Adam Zboina. Dzięki takiemu wynikowi mamy trzech członków zarządu, w tym starostę, oraz dwóch wiceprzewodniczących Rady Powiatu. Przed nami wiele pracy, bo wygrać wybory to dopiero początek drogi. Każdy następny krok wymaga dużego zaangażowania ze strony Zarządu, wsparcia Rady oraz pomocy ze strony instytucji szczebla wojewódzkiego i krajowego.
Podczas spotkania podsumowującego naszą kampanię wiele było mówione, że ten sukces to również zasługa pracy wszystkich osób startujących do różnych szczebli samorządu. Mieliśmy wspaniałe wyniki w wyborach na burmistrza, na wójtów. Jednym zabrakło niewiele głosów aby wygrać wybory innym - aby wejść do drugiej tury. Dzięki wszystkim została stworzona została wspaniała drużyna. Mieliśmy również wspaniały wynik do sejmiku, drugi pod względem oddanych głosów na PSL w okręgu siedlecko-ostrołęckim. Gdyby nie praca naszych kandydatów z powiatu garwolińskiego – Jerzego Piesio i Marii Całka to trudno by było w tym okręgu uzyskać czwarty mandat. Wielkim sukcesem jest również wynik lidera tej listy – Janiny Ewy Orzełowskiej. Gratuluję wszystkim, którzy uzyskali mandat radnego. Dziękuję wszystkim, którzy startowali z naszej listy.