IMG 7968Za nami rejestracja list wyborczych. W naszym Powiecie Garwolińskim ludowcy wystartowali z list Polskiego Stronnictwa Ludowego.

Jesteśmy mocno przywiązani do tradycji, naszego znaku czterolistnej kończyny oraz ludzi, którzy od wielu lat nam ufali. Nie uciekamy się do różnych stowarzyszeń, które mniej lub bardziej zbliżone są nazwą lub programem do ludowców. Wystawiamy jednego kandydata na burmistrza Żelechowa – Małgorzatę Antolak oraz trzech kandydatów na wójtów: Łaskarzewa – Teresę Orowiecką, Maciejowic – Renatę Rączka oraz Wilgi – Szymona Woźniaka.  W tych wyborach z naszych list wystartuję 170 kandydatów na radnych różnych szczebli samorządu. Są gminy takie jak Żelechów lub Wilga, gdzie są pełne listy  oraz takie jak Miastków Kościelny, gdzie wystartuje tylko kilku kandydatów. Cieszy lista do powiatu, 46 kandydatów, ludzie znani ale również spora grupa nowych nazwisk. Są osoby doświadczone ale również takie, które startują po raz pierwszy. Mamy sporą grupę ludzi młodych, którzy chcą coś zrobić dla swojego terenu. Gdy z nimi rozmawiałem (z Justyną Kosiorek czy Dawidem Przydnik) byłem pełen uznania, tak trzymać, bo aby wygrać trzeba mieć jasno sprecyzowany cel, wiarę w zwycięstwo i zostaje tylko przekonanie innych do swojej kandydatury. Idziemy razem, bo dla nas ludowców ta ziemia jest droga, wszystko zrobimy aby wspólnie, mocno pracować dla niej.