Powiat garwoliński jako jeden z trzech powiatów uczestniczy w wyborach uzupełniających do Senatu. Ponieważ PSL nie wystawia swojego kandydata,

Zarząd Województwa Mazowieckiego Polskiego Stronnictwa Ludowego podjął uchwałę o poparciu kandydatury Dariusza Jaszczuka -  burmistrza Mrozów. Dariusz Jaszczuk dla nas nie jest anonimowym kandydatem. Wiele osób zna go jako wójta a później burmistrza Mrozów, jednak dużo więcej przypomina go sobie jako ucznia, a później absolwenta naszego Technikum Geodezyjnego w Żelechowie. Dla wielu nauczycieli z tej szkoły powróciły wspomnienia, pojawiły się rozmowy o nim jako o dobrym uczniu, pomocnym koledze. Nas bardzo cieszy, że uczniowie naszych szkół, zajmują zaszczytne stanowiska, że kandydują do Senatu. Świadczy to dobrze o naszej powiatowej oświacie. Życzmy mu wygranej i dołóżmy wszelkich starań aby został senatorem - przecież to prawie nasz człowiek, absolwent naszej szkoły.

W piątek, 29.08 na spotkanie z przedstawicielami struktur powiatowych PSL przybyli znakomici goście – Prezes Zarządu Wojewódzkiego, a jednocześnie Marszałek Województwa Adam Struzik, Członek Zarządu Województwa Mazowieckiego  Ewa Orzełowska oraz Elżbieta Lanc, posłowie na sejm RP Krzysztof Borkowski oraz Andrzej Halicki. Był również obecny kandydat na senatora Dariusz Jaszczuk. Bardzo dobre spotkanie, oby takich więcej. Po nim odbyła się krótka konferencja prasowa, trochę niecodzienna, bo mająca charakter rozmowy, dialogu, wymiany zdań i poglądów.