Pisanie bez błędu, w dzisiejszych czasach sztuka czy umiejętność nabyta pracą, czytaniem książek, dużą ilością pisanego i sprawdzanego tekstu.

W ostatnią sobotę, 15.03.2014r. odbył się Powiatowy Konkurs Ortograficzny. O tytuł Powiatowego Mistrza Ortografii Szkół Podstawowych walczyło 42 zawodników. Mało kto mógł przypuszczać, że ta rywalizacja wywoła takie emocje. To cieszy i napawa dumą, że nasze dzieci chcą być dobre w tym, co powinno cechować każdego Polaka. Tyle mówimy o patriotyzmie, ale czy poprawne pisanie nie jest jednym z najwspanialszych jego przykładów. Szkoda tylko, że na Sali gimnastycznej w Zespole Szkół w Rudzie Talubskiej było tylko 42 osoby. Słowa uznania kieruję do wszystkich uczestników a w szczególności do zwycięzców. Jak każdy sukces młodych ludzi tak i ten jest poparty pracą i zaangażowaniem nauczycieli i rodziców. Zmagania uczestników konkursu podziwiał przedstawiciel portalu Podlasie.24 Waldemar Jaroń – jedyny przedstawiciel lokalnych mediów obecny na konkursie w Rudzie Talubskiej.

Zdjęcia - WJ