Praca, współdziałanie czasami rywalizacja pomiędzy samorządami z naszego powiatu jest ważna. Ale też potrzebne są spotkania, rozmowy, zabawa połączona z rozgrywkami sportowymi.

Już po raz czternasty samorządowcy powiatu garwolińskiego zorganizowali zawody w piłce halowej o puchar Starosty. Przez te lata rozgrywki różnie przebiegały, raz było więcej drużyn innym razem ze względu na różne obowiązki mniej, ale zawsze były to chwile wspólnej integracji. Każdy działa na swoim podwórku, problemy są podobne, więc po co „wyważać otwarte drzwi”. W dzisiejszej grze najlepszą drużynę stworzyła gmina Wilga, wielu radnych to byli uczniowie, aktywni zawodnicy Szkoły Rolniczej z Miętnego. Najlepszym Bramkarzem okazał się Michał Knotek a strzelcem Jacek Gajownik.

Oprócz zaciętej rywalizacji piłkarskiej należy podkreślić wspaniałą atmosferę, wyminę poglądów pomiędzy radnymi z różnych gmin. Dziś, gdy patrzymy wstecz nasuwa się refleksja, że takie spotkania nie są rzadkością. Powstały wspaniałe hale i boiska, gdzie takie rozgrywki mogą się odbywać.