„Muzyka we mnie – w muzyce ja.”, te słowa Anny Marii Jopek stały się mottem przewodnim „Miastkowskiego spotkania z muzyką”.

Obecny koncert przerósł najśmielsze oczekiwania organizatorów – sala gimnastyczna wypełniona po brzegi, część osób oglądała występy z trybun na antresoli. Ponad 2 godziny występów przedszkolaków, uczniów szkół podstawowych i gimnazjum z gminy, młodzieżowa orkiestra dęta oraz Zespół Wokalny Emerytów i Rencistów przykuwał uwagę słuchaczy. Każdy zespół inny, wspaniałe aranżacje, ciekawe talenty, które sprawiły, że nawet dla osób stojących czas płynął błyskawicznie. Nic dziwnego, że na tak wspaniały koncert przybyło wielu gości – Posłowie Stanisława Prządka i Grzegorz Woźniak, Wicemarszałek Województwa Mazowieckiego Janina Ewa Orzełowska, Starosta Garwoliński Marek Chciałowski, Przewodnicząca i Wiceprzewodnicząca Rady Powiatu Urszula Zadrożna i Teresa Bąk. Organizacja stworzona przez dyrektora gimnazjum Bohdana Domańskiego zasługuje na pochwałę. Gratulacje dla wójta Jerzego Jaronia za sprawne prowadzenie gminy, który widzi potrzeby mieszkańców związane z infrastrukturą drogową zarówno swoją jak również powiatową (gmina ta daje największe dofinansowanie na drogi powiatowe) ale również dba bardzo o rozwój dzieci i młodzieży w zakresie wychowania muzycznego. Brawa dla wszystkich wykonawców i ich opiekunów.