Ponad 210 zawodników uczestniczyło w rozgrywkach piłki halowej rozgrywanej w ramach II Gminnej Ligii Halowej o puchar Wójta Gminy Łaskarzew. Bardzo się cieszę, że rozgrywki były pod moim patronatem i mogłem wziąć udział w finałowych meczach.

Wspaniałe mecze.  Miejscem rozgrywek była hala sportowa w Dąbrowie. Chociaż w nazwie miała Gminna Liga to w rozgrywkach oprócz zespołów z gminy uczestniczyły również 2 zespoły z miasta Łaskarzew, zespół z Wilgi, Podwierzbia a także jeden zespół z poza terenów powiatu garwolińskiego. Śmiało można powiedzieć, że to były rozgrywki regionalne. Były medale, puchary lecz to co najważniejsze to wspaniała atmosfera, piękna rywalizacja, słowa pochwały od zespołów z innych gmin. To pokazuje, że rozgrywki były dobrze przygotowane i prowadzone. Słowa uznania należą się Filipowi Rudkowskiemu, który był inicjatorem i wykonawcą Ligii. Zwycięzcą została Impreza Sośninka.