Kapitał Ludzki to doskonałe środki które mogą służyć do wzbogacenia wykształcenia zawodowego.

Dziś większość pracodawców ma coraz wyższe wymagania wobec kandydatów na wolne stanowiska pracy. Oprócz bogatej gamy praktycznych umiejętności, potrzeba jeszcze wykazać się dobrą praktyką zawodową czy stażem. Bardzo często dla młodego człowieka jest to niezmiernie trudne. Pomocą służą środki w ramachpriorytetu IX POKL, „Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach”, działanie 9.2. „Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego”. Dziś mogę pochwalić się, realizujemy projekt za kwotę ponad 1,7 mln zł. Przed nami partnerstwo z Agencja Rozwoju MazowszaS.A. gdzie z innymi powiatami, będziemy realizować wspólny projekt. Tylko dla naszego powiatu przewidziane są tam środki na kwotę ponad 2,2 mln zł. Jeśli chcesz wiedzieć więcej wejdź na link.