Cheerleaderka  - czirliderka«każda z grupy dziewcząt prezentujących w przerwach meczów krótkie, dynamiczne układy taneczne mające dopingować drużynę do walki» tyle z encyklopedii.

Garwolińskie czirliderki należą do grona czołówki światowej. Myślę, że zarówno ten niecodzienny sport, pasja, miłe spędzenie czasu, wspaniała sylwetka, doskonałe poczucie rytmu nie byłoby możliwe, gdyby nie Pani Zofia Kisiel i jej córka Iza. Aby coś osiągnąć potrzebny jest lider, który posiada talent, przysłowiowy siódmy zmysł ale również pomimo wielu trudności nie zaważa na nic, robi swoje, nie szczędząc czasu i w dużej mierze własnych funduszy. W sobotę odbył się Otwarty Mazowiecki Turniej Cheerleaders Grand Prix Polski. Na krótką chwilę Garwolin stał się stolicą Mazowsza, nawet Polski w tych zawodach. Poziom ogromnie wysoki, Garwolin jak zawsze stanął na wysokości zadania. Gratuluję zwycięzcom, dziękuję wszystkim zaangażowanym w organizację. Wspaniałe widowisko.