Łaskarzew zaczyna tworzyć nową ale jakże sympatyczną, potrzebną tradycję. W ubiegłym roku z racji okresu Bożego Narodzenia w kościele p.w. Podwyższenia Krzyża odbył się koncert kolęd w wykonaniu Eleni.

W tym roku został zaplanowany koncert znanego muzyka, wokalisty Zbigniewa Wodeckiego. Początkowo miał się odbyć w kościele ale względy techniczne, tak bywa przy koncertach,  sprawiły, że odbył się w Sali weselnej – byłej stołówce Polleny. Sala wypełniona po brzegi, artysta oprócz wspaniałej swojej twórczości rozbawił publiczność humoreskami. Należy podkreślić, że jak rzadko który ma bardzo dobry kontakt z publicznością, wciąga ją do wspólnej zabawy, śpiewania piosenek czy wspólnego żartowania.  Ten koncert pokazał również, że wspólnie można zrobić wiele. Razem z Burmistrz Łaskarzewa Panią Lidią Sopel - Sereją organizatorem koncertu był Wójt Gminy Łaskarzew Marian Jansiewicz, Zarząd Powiatu Garwolińskiego, Proboszcz Parafii w Łaskarzewie Edmund Szarek oraz Prezes Banku Spółdzielczego Stanisław Niezgoda. Było mi niezmiernie miło, jako Staroście Powiatu Garwolińskiego  objąć honorowy Patronat nad koncertem.