Czas Studniówek … Czar Studniówek.

Po nowym roku, prze feriami szkolnymi przychodzi czas, w którym uczniowie ostatnich klas szkół średnich zaczynają gorączkowo myśleć o nadchodzącej maturze.

Taką symboliczną datą, od której trzeba przysiąść fałdy i zacząć bardzo intensywnie pracować jest 100 dni do matury. Dlatego też ostatnia beztroska zabawa  nazywana jest Studniówką. W powiecie garwolińskim jako pierwsi w tym roku mieli ją uczniowie Liceum Ogólnokształcącego im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Garwolinie. Było oficjalne otwarcie przez Panią dyr. Joannę Ostrowską, wystąpienie przedstawiciela Rady Rodziców, życzenia udanej zabawy od Posła Grzegorza Woźniaka. Starosta gratulował przynależności do tej prestiżowej szkoły, bardzo dobrej, do której jakże trudno się dostać. „Bycie uczniem takiej szkoły zobowiązuję wierzę głęboko, że swoimi wynikami na maturze to udowodnicie”. Był też wynikający z tradycji, wspaniały polonez w wykonaniu wszystkich uczniów - maturzystów szkoły. Przepiękne kreacje, ładna sala, oddani rodzice i wspaniała młodzież - gwarantowały wspaniałą zabawę.