W sobotę 28 listopada o godzinie 9.00 odbył się Zarząd Powiatowy PSL. Na posiedzenie przybyli zaproszeni goście: Marszałek Województwa Mazowieckiego i jednocześnie Prezes Zarządu Wojewódzkiego PSL Adam Struzik, Starosta Powiatu Łosickiego Czesław Giziński, Redaktor Naczelny „Zielonego Sztandaru” Dorota Olech, Burmistrz Garwolina Tadeusz Mikulski, Prezes „METROL-u” Stanisław Stępień, Prezes Stowarzyszenia Polska Wschód Janusz Witak oraz radni powiatowi z klubu PSL. Spotkanie prowadził Prezes Ryszard Smolarek. W swoim wystąpieniu Marszałek Struzik nawiązał do roli, jaką odegrało Polskie Stronnictwo Ludowe w rozbudowie szpitala powiatowego. Przypomniał o dużych zasługach Prezesa Smolarka, byłego starosty Stefana Gory oraz obecnego Wicestarosty Marka Chciałowskiego. Powiedział: „Gdyby nie było obecności Polskiego Stronnictwa Ludowego w strukturach województwa i powiatu na pewno inwestycja nie zostałaby ukończona. Przypuszczam, że koalicjant powiatowy zapomni o tym, dlatego teraz ja Państwu o tym przypominam”. Pan Struzik przytoczył też słowa świętego Augustyna „Czasy tworzą ludzie”.

Marek Chciałowski podziękował marszałkowi za pomoc, wręczył pisemne podziękowanie i książkę księdza Andrzeja Zwolińskiego „Sto razy Polska” z prośbą o dalszą życzliwość dla spraw naszego powiatu.

Spotkanie było krótkie ale bardzo merytoryczne.